Rode wijn van Uve di Troia, ook wel Nero di Troia genoemd uit Puglia, Italië Lees meer..
De Nero di troia is een zeer oud druivenras met lage opbrengst in het noordwestelijk deel van Puglia. Hij is daar volgens overlevering al aanwezig vanaf de Griekse kolonisatie (5e eeuw v.Chr.). De meeste wijngaarden met de nero di troia bevinden zich op de hellingen rondom het historische Castel del Monte. Deze droge, stevige wijn heeft een diepe granaatrode kleur en een neus van rijp rood fruit (kersen, frambozen, pruimen). De smaak kenmerkt zich door uitgesproken tonen van kruiden en tabak. Het is een volle wijn met zachte tannines en met een redelijk oplegpotentieel (tot zeker 4 jaar na botteling). De Nero di Troia combineert goed bij koude vleesgerechten, bij rijke, kruidige voorgerechten, maar vooral ook bij gegrild (lams)vlees en bij gerijpte kazen.
Wijn/spijs: “het oude vlees moet eerst op” is een uitspraak die maar weinig ouderen echt menen. Wel, voor de Nera di Troia gaat dit wel op omdat eenmaal open, de fles niet lang vol zal blijven. Uit de 5e eeuw voor Christus (hij zou het zelf gedronken kunnen hebben). Hij combineert uitstekend bij koude vleesgerechten, rijke, kruidige voorgerechten, maar vooral bij gegrild (lams)vlees en bij gerijpte kazen. “Hoe ouder, hoe beter” zogezegd.
Rode wijn van Uve di Troia, ook wel Nero di Troia genoemd uit Puglia, Italië
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen