Menu
0
Kwaliteitswijnen
Bijzondere delicatessen
Cadeaus en relatiegeschenken
Voor consumenten, horeca en bedrijven

Een heerlijke winterse stoofpot met Zeeuws Hert

Zeeuwse Hertstoof met paddestoelen
Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten: 1 kilo Zeeuwse hertenpoulet, 200gr magere spekblokjes, 375ml rode wijn, 6 sjalotten, 2 winterwortelen, 5 blaadjes laurier, 4 theelepels (verse) tijm, 2 theelepels rozemarijn, 6 kruidnagels en 6 geplette jeneverbessen, bouillonblokje (bij voorkeur paddestoelenbouillon), cranberrycompote 350gr, 6 eetlepels boter, 4 eetlepels bloem, 500 gr. paddestoelen, peper en zout. Evt. binden met maïzena.

Bereiding marinade: maak een marinade van de wijn, gehalveerde sjalotten, in plakjes gesneden winterwortel en de kruiden. Laat het hert een aantal uren of een nacht in de marinade staan. Haal het vlees uit de marinade en droog het. Bewaar de marinade.

Cranberrycompote: cranberrys ca. 5 min koken in het sap van 1 sinaasappel en een zelfde hoeveelheid rode port. Met wat suiker en een snufje kaneel op smaak brengen.
Eventueel ook uit pot.

Smelt 4 eetlepels boter in een braadpan. Bak het vlees hierin en voeg daarna de bloem toe. Roer dit goed door, voeg de marinade met het bouillonblokje toe. Breng dit zachtjes tot het kookpunt en laat het daarna op een laag pitje 2,5 tot 3 uur stoven.

Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Bak ze in 2 eetlepels boter en voeg peper en zout toe en voeg ze een kwartier voor het einde van de stooftijd bij het vlees. De cranberrycompote naar smaak toevoegen. Eventueel nog wat binden met maïzena en naar smaak peper en evt. wat zoet toevoegen. Laurierblaadjes, jeneverbessen en evt. takjes van kruiden verwijderen.

Bijgerecht: puree van aardappel met selderijknol. Gebruik hiervoor 3 delen aardappelen en 2 delen selderijknol in gelijke stukken.

Drink er dezelfde wijn bij als in het gerecht is verwerkt. Goede wijn in het gerecht gebruiken proef je echt!

Boodschappenlijst Wijnhuis de Paap
Vlees: Hertenpoulet
Wijnsuggesties: Rocca Primitivo - Lagoalva reserva - Brescou Syrah
Kruiden-specerijen-zout: Rub-nine-peppers

Lees hier ons Interview met Zeeuws hert

Zeeuwse Pasta Een bord vol Zeeland
Zeeuwse Pasta

Een bord vol Zeeland

Een kookboekje vol heerlijke gerechten waarin Zeeuwse Pasta - harder- kip- hert ..
€5,95
Fyrespices kruiden- en specerijen Rub - Nine peppers
Fyrespices kruiden- en specerijen

Rub - Nine peppers

Negen pepermelange zorgt voor rub met een ware gepeperde beleving! De smaken van..
€9,95
Casa Vinicola Rocca Primitivo Salento IGT
Casa Vinicola Rocca

Primitivo Salento IGT

Rode wijn van de primitivo druif uit Puglia, Italië
€9,95
Quinta da Lagoalva Reserva rood
Quinta da Lagoalva

Reserva rood

Krachtige, 10 maanden, op Franse eikenhouten vaten gerijpte Portugees. Afgeronde..
€13,50
Brescou domaine de Syrah - biologisch - IGP Pays d'Oc
Brescou domaine de

Syrah - biologisch - IGP Pays d'Oc

Een relatief zachte biologische wijn met een lichte kruidigheid (pepertje) en ee..
€13,95
Alleen winkel!
Alleen in onze winkel! Herten Stoofvlees - Alleen af te halen in de winkel
Alleen in onze winkel!

Herten Stoofvlees - Alleen af te halen in de winkel

Herten stoofvlees (poulet) van Zeeuws hert, ca. 500 gram. Alleen af te halen in ..
€15,60
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €20
Merken
  • Bekijk meer
Kleur wijn
Soort wijn
Delicatessen
Wijn/spijs - gerechten
kookboeken-tijdschriften