Van de "Meesterrijpers" van Nederland; de broers Jan en Rien van den Wijngaard en zus Riet, die samen ook verantwoordelijk zijn voor de onvolprezen "Wyngaard-kazen". Wijnhuis de Paap heeft deze unieke kazen al vanaf het begin in huis en maakt al deze jaren wijn/sijps-combinaties met dit heerlijke, ambachtelijke product. Wijnhuis de Paap heeft de volgende kazen op voorraad:
- 1 jaar oude koekaas - schuitje - 1/32ste - in blauw doosje
- 2 jaar oude koekaas - VSOP - 1/32ste - in zwart doosje
De Reypenaer is een "Gouda" zoals die vroeger werd gemaakt, ambachtelijk en maandenlang gerijpt. Veel "Gouda kazen" zijn vandaag de dag afkomstig van industriële producenten. De kazen rijpen in een constante en vochtige omgeving, met een minimum aan gewichtsverlies en worden zeer jong op de markt gebracht. Dat geldt niet voor de Reypenaer. Dankzij de historische rijping in het oude pakhuis in Woerden ontplooien deze kazen zich in all complexe facetten van aroma en smaak die een superieure kaas kenmerkt.
Bron: Reypenaer Proefboek
Verrassende combinaties van kazen en dranken - Marc Declercq & Marie-Cécile Thijs.